torstai 11. tammikuuta 2018

11.1.
Torstai

Jonen talvikalastusteoria aamupäivällä ja iltapäivällä Keijon talviretket Kiljavalle ja Lopelle.

Puhuttiin pilkkimisestä, seisovista pyydyksistä ja eräperinnekalastamisesta.

Pilkkiessä - toisin kuin luullaan - käytetään mormuskaa, pystypilkkiä tai tasapainoa. Värikoukkuja, toukkia tai matoja tai sitten pilkitään paljaalla koukulla #eräkoukku. Nyt jo ymmärrät, että puhutaan kalastuksesta eikä baaritiskillä pilkkimisestä. Hah! Ja siiman paksuudella on merkitystä herkkyydessä. Tosin meidän tasolla puhutaan melko marginaalisesta asiasta. Mutta pilkkiä siis voi myös kesällä; silloin sitä kutsutaan pohjaonginnaksi.

Seisovia pyydyksiä ovat verkko, katiska, pitkäsiima ja rysä. Nämä siis jätetään veteen kalastamaan ja itse lähdetään viettämään iltaa. Katsellaan sitten myöhemmin paremmalla ajalla, onko kala liikkunut ja käynyt pyydykseen.

Eräperinnekalastuksessa toimitaan samoin. Lajeina tällöin iskukoukku, täkykoukku ja madesalko. Nämä kaikki ovat seisovia pyydyksiä.
p.s. Tarkempia selvityksiä allekirjoittaneelta, jos kiinnostusta löytyy.

Talviretken tavoitteet alla:
Kiljavalle lähdetään tosi niukassa lumitilanteessa. Todennäköisesti kuitenkin illalla alkaa lumisade, ja päästään nauttimaan uudella lumella hiihtämisestä. Ainakin sukset ja ahkio pysyvät paremmassa kunnossa ja yökin saattaa olla lämpimämpi. Naskalit pakotti Keijo ottamaan mukaan. Ja yhden kairan per joukkue.
Maastoanalyysi tarttee molempien joukkueiden tehdä sekä reittisuunnitelma. Ip ja Ap omat vetäjät ja talviyönäyttäjät. Hommia ja dead lineja niin paljon, että ei kerinnyt kaikkia kirjata ylös. Pelastus on se, että Piia on samassa ryhmässä. Lyöttäydyn hänen kylkeen, heh. Meillä on taas ihan paras ryhmä molemmilla reissuilla!

Ja eriteltynä Lopen retken tavoitteet:
 Sama case täällä taas paprutöitä ja dead lineja. Nyt sovittiin, että tehdään kaikki ryhmän työt maanantaina, 15.1. koulun jälkeen. Talviyöpymispaperin näyttöä varten lupasin itselleni tehdä jo sunnuntaina, 14.1. ettei jää viimetippaan. Näyttö ensimmäisen päivän ip ja yö.
Ja sit vielä tämä tietoisku. Lupasin tehdä "jokin muu Loppeen liittyvä"/Aleksis Kiven metsästysmaat Lopen Keihäsjärvellä 5-10 min esityksen. Koostan sen su, 14.1. ja lähetän Keijolle saman tien. Täytyy vain muistaa printata oma versio leirinuotiota varten. Laminoi se!
Keijo lupasi toimittaa meille kartan alueesta, mihin hän on laittanut aloituspisteet, lounaspaikat, yöpymispaikat jne. Niihin tehdään sitten suunnitelmat 15.1. Obs. Muista tehdä kuivaruoat!

Ja tässä ne kuuluisat ryhmät ja vastuuvedot:
Loppupäivän Keijo opetti suksien huoltoa kirjastossa. Hienosti meni!

Päivän mietelause: "Jotakin pitää suunnitella. Ei sitä voi hanurista vetää".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti