perjantai 20. lokakuuta 2017

20.10.
Perjantai

Pade esitteli Juha Pölösen SkiSaariselkä yrityksestä.

Saariselällä talvisesonki myydään täyteen jo edellisvuoden syksyn Ski Expo- messuilla. Suurin talvisesongin haaste on saada kylällä olevat asiakkaat siirtymään 700 m heidän palveluidensa pariin.
Toim.huom: Eipä ole kovin isot haasteet heillä. Tai sitten on jos tuntee paikallisten yrittäjien suhteet toisiinsa ja kyvyn tehdä yhteistyötä. Ainakin vielä 1995 ko. asiat olivat...tai siis niitä ei ollut. Nimimerkillä koitin vuoden, eikä minusta ole siihen vieläkään.

Ykköshaasteekseen Juha listaa kesäsesongin kehittämisen, hyvien työntekijöiden löytämisen sekä asuntojen löytämisen näille. Tähän hän toivoo meidänkin keskittyvän - ei palkollisina vaan pienyrittäjinä.
Vetovoimaisimmat tekijät kesäsesongissa Sääri...eikun Saariselällä ovat UKK- kansallispuisto ja jos hotellit pitävät ovensa auki kesällä. (Kts. edellinen toim.huom.) Uutena vetovoimatekijänä on valokuvaus ja revontulten katselu.
Niin ja vuosikymmenten takainen jargonia Finnairin ja kunnan yhteistyökyvyttömyydestä yhteisen asian ympärillä jatkuu edelleen. If you ask me, I say happy trails and all the best.

Toisaalta hieno ja rauhallinen "luxuspaikka", missä pyritään panostamaan luonnossa liikkumiseen, hyvinvoinnin tarjoamiseen ja ekologiseen lähestymiseen asiassa kuin asiassa.

Toiset yrittävät tehdä sitä Lapissa ja toiset tekevät sitä etelässä. Kukin tyylillään.
Jos kiinnostuit, niin poikkea haastattelemassa SkiExpossa tai ota muuten yhteyttä.


Päivän mietelause: "Jos et ole kiinnostunut Saariselällä työskentelystä, et jäänyt mistään paitsi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti