torstai 2. marraskuuta 2017

1.11. - 2.11.
Keskiviikko - Torstai

Liesjärven kansallispuistoon kahden päivän tutustuminen. Ensin Torronsuo:
Aamuyhdeksältä tavattiin parkkipaikalla Tammelassa; muutama kilometri synnyinforssasta. Reitillä  opittiin herkeämättä mind fullnesia ja kehon hallintaa; muutenkin kuin liukkailla pitkospuilla. #hyväopas.

Metsän suojassa vaihtui opas.

Opittiin, että se sama tutkimusmatkailija on ollut täälläkin tutkimassa mineraaleja ja mitä niitä nyt on.  Louhoksella syötiin evästä, että jaksettaisiin lounaspaikalle 3,5 kilometriä. Täälläkin toteutuu vanha totuus, että tärkeintä retkeilyssä on hyvät eväät.

Vielä viimeiset tarinat louhoksella korva tarkkana. #koillisväylänavaaja,#aenordenskiöld.

Paluumatkalla jo kolmas loistava opas ja tiukkaa asiaa suotyypeistä. Joita on siis Suomessa yli 200. Me keskityttiin neljää plus kahteen. Huh ja hyvä. Ja että Torronsuolla on paikka paikoin jopa 10 metriä turvetta, joka kasvaa yhden millin paksuutta joka vuosi.
Kuvasta voi päätellä, että olemme rämealueen reunalla.

Päivän viimeinen oppitunti Luontokeskuksessa:

Hä, hä, Häme.
Hiljaa hiipii Ilves!
Miettii, miettii,
päättää,
hyppää,
voittaa
HÄME!

Illansuussa siirryttiin Korteniemelle ja Keijo opetti meitä puolijoukkueteltan pystytyksessä. Hyvin kävi. Iltanuotiolla Liesjärven rannalla päivän ohjausten purun aikana käytiin seuraavanlainen pikainen sananvaihto, mistä tuli väkisin päivän mietelause.
Tiistaipäivän mietelause: "Onko niin, että tässä samaan aikaan voi paistaa makkaraa? No ei! No ei niin! Siis yksi asia kerrallaan."

Aamulla sanaton luontopolku. Kymmenen pistettä asiakkaille! Kaikki olivat juonessa tosi hyvin mukana. Toisille sopii paremmin, toisille taas sitten ei.
Jotkut ottivat asian aika rankasti.

Kaikki kuitenkin selvisivät lounaalle. Aikas komiaa katseltavaa!

Näkymä Korteniemen perinnetilan vanhanpuolen ikkunasta iltapäiväaurinkoon. #sannionhyväkuvaaja.

Tilan esittely ostettiin Eräreni T:mi. Jouni Palénilta 80 €urolla. Aika halpa hinta. Itse en tekisi yrittäjänä puolentoistatunnin esittelyä tuolla hinnalla varsinkaan, kun tiedän hänen maksaneen Metsähallitukselle asiasta 20 euroa.
Sympaattinen Jouni, Korteniemen ensimmäisen metsänvartijan verenperillinen suoraan alenevassa polvessa. Kotoisen Hämäläinen.



















Keskiviikon mietelause: "Riihi ja aitta ja savusauna. Loukku ja lihta ja malkakatto."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti