torstai 16. marraskuuta 2017

16.11.
Torstai

Heti aamun aluksi saatiin konkretiaa siitä, mitä tarkoittaa sanonta
scratch my back and I scratch yours.

Palauteaamupäivä eli Jonen ja Paden palaute meistä ja meidän palaute Jonesta ja Padesta. Pelkäsin räjähdyksiä ja mielensäpahoittamista, mutta pelkoni osoittautui aiheettomaksi. Aikuisia ihmisiä molemmilla puolilla, vaikka ikäeroa onkin kertynyt aika paljon. HYVÄ ME KAIKKI!

Meidän palaute oli pääsääntöisesti rakennettu eilisen opetuksen pohjalle. Pade palautti meitä maan pinnalle siitä, että emme siis todellakaan ole oppivelvollisuuskoulussa. Että kenen vastuulla aikuisopetuksessa on oppiminen ja sen rakentaminen. Vaikea asia itsellenikin, kun se on niin kiva olla vain vietävänä ja perässähiihtäjänä.

Jone teetti meillä tällaisen harjoituksen: 6 tärkeintä asiaa mitä tähän mennessä olen opiskellut Kiossa, ja miten paljon hallitsen näitä asioita nyt. Jos hallinta on vähäistä, niin ehkä kannattaisi keskittyä omissa opinnoissaan tuohon osa- alueeseen. Hyvä testi ja silmiä avaava kokemus. Kannattaa ainakin minun tehdä aika ajoin uudestaankin, että osaa ohjata omia opintoja.

Paljon tuli asiaa. Huomenna mm. päätetään, millaisen oppilaskunnan perustamme, vai perustammeko. Muistin virkistämiseksi laitan tähän yhden asian.
Kun olet ohjaamistilanteessa, missä sattuu jokin tapaturma, niin...
1. Toiminta seis --> tilannearvio
2. Ensiapu
3. Potilas hoitoon
4. Ohjeistus siitä, mitä muu ryhmä tekee ja kenen ohjauksessa, vai lopetetaanko toiminta tältä erää.
5. Info kaikille osapuolille
- mitä tapahtui
- miten asia on hoidettu

Käytiin laskemassa 8 verkkoa ja harjoiteltiin nuotion sytyttämistä märillä maapuilla ja risuilla.

Päivän mietelause:" Riskianalyysillä pyritään pienentämään riskit siedettävälle tasolle, jonka pohjalta tehdään turvallisuus- ja pelastussuunnitelma."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti