maanantai 11. syyskuuta 2017

11.9.
Maanantai
Viikko alkoi leppoisasti nokikahveilla Opiston rannassa. Pade valmisteli meille hyvin perusteellisesti oppaan näkökulmasta kanoottiretken toteutuksen ennakointeineen ja huomioineen ja alkulämmittelyineen. Sää helli taas meitä ja loi uskoa siihen, että huomisen ennuste vielä muuttuisi. Käytiin saaressa tarkastamassa tuleva epävirallinen yöpymispaikka ja tietenkin harjoiteltiin rantautumista ja vesillelaskua.
 Ja retken päätteeksi tietenkin tehtiin tarvittava kalustohuolto. Minua onni potki, kun parini oli kovin omatoiminen ja ahkera.
Oikeastaan jo vähän nolotti, joten änkesin itsenikin työn touhuun mukaan. Tässä pidän kanoottia vakaana, ettei hyvin sujuva urakka vaan olisi alkanut tökkiä. 

Lounaaksi palattiin Opiston grillikatokselle. Nyyttäriruoat kelpasivat myös Padelle - vaikka aluksi kainostelikin asiassa - ja kylläpä ne maistuivatkin hyviltä.

Keijo alusti iltapäivällä Sipoonkorven tekemisiä. Puhuttiin tavoitteista, toteutuksesta, aikatauluista ja yleisistä järjestelyistä. Nyt myös Keijolla oli sellainen ote, että meidän pitäisi alkaa ajattelemaan niin kuin oppaan kuuluu ajatella. Saarnassa vilahteli seuraavanlaisia asioita:
Exelissä oleva kronologisessa järjesteyksessä oleva muistilista suunnitelmasta joka pitää sisällään mm. kuljetukset, ruokalistat, varusteiden ja ruokien hankinta, ryhmäkohtaiset tavarat, säätiedot, EA:t, kirveet, sahat, vetovastuut, maastoanalyysit, kohteen säännöt ja rajotteet, lupa-asiat, lailliset tulentekopaikat ja -majoitteet, kartat, kompassit, lisävirrat, ICE- listat, mahdolliset sairaudet ja rajoitteet, oma terveys ja tietenkin riskianalyysi sekä turva- ja pelastussuunnitelma. Aika pitkä lista aika tärkeitä asioita. Näihin varmaankin tulee rutiini kun näitä vaan alkaa tehdä.
Noh, ryhmissä vielä kerrattiin pikaisesti mitä oli aikaisemmin sovittu ja rakennettiin varasuunnitelma loppuviikon toteuttamisesta. Ihan vaan kaiken varalta kun yksi kökkii Inarissa ja toisella on vatsatauti. Heh.

Päivän mietelause: "3:n P:een sääntö on että pitää pystyä puhumaan ja 4:n P:een että pupillit pullistuvat päästä pois."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti