keskiviikko 27. syyskuuta 2017

27.9.
Keskiviikko

Aamulla Pade kävi ilmoittamassa, että kaikki pääsivät läpi MATUPA- tentistä. Kortit tulevat muutaman viikon kuluessa ja uusinta tässä kortissa on vasta 5 vuoden kuluttua. Luokasta kuului helpotuksen huokauksia.

Keijo jatkoi päivää Sipoonkorven suullisella purulla. Jone komppasi. Toki olimme jo palauttaneet reflektoinnit vaadittuun päivämäärään mennessä - noh ei ihan kaikki - mutta opet olivat kuitenkin harkinneet, että on aiheellista käydä asiat läpi myös naamasta naamaan.

Mitä opin Sipoonkorvesta? Kaksi tärkeintä osaltani ovat
1. Kun olet johtaja, niin määrittele ryhmälle tehtävä sekä pelisäännöt
2. Kannattaa mennä sinne, minne kompassi näyttää

Aamupäivän mietelause: "Mitä tämmöönen reissu voisi maksaa asiakkaalle"?

Miia puhui tunnin eräruokahygieniasta ja kertoi, että teemme yhden päivän rannassa ruokaa ensiviikon ryhmäruokavastuita ajatellen.

Keijo jatkoi Nuuksion suunnittelulla. Ensiksi meidät jaettiin Jonen suosiollisella avustuksella kahteen/neljään ryhmään. Jako alla.
Joel Ahola on kuulemma SE retkeilijä, joka testaa ja kirjoittaa varusteista sekä tekee karttoja; mm. tämän Nuuksion kartan. Kohta tutustutaan.

Sitten asetettiin tavoitteet ensi viikolle. Ne ovat alla.

 Heti perään pari slidea ennakkotehtäviä.

Keijo kävi läpi lounas-, vesi- ja yöpymispaikat. Sitten ryhmillä suunnittelemaan. Tehtiin pari tuntia hommia ja saatiin raffia aikaiseksi reitistä, majottumisista, vetovastuista, muutamasta infosta ja ruoista. Osalleni lankesi riskianalyysin ja turvallisuussuunnitelman alustaminen huomiseksi. Tämän lisäksi lupasin kuivata lihaa ja kasviksia yhteiseen käyttöön, koska muut ryhmän jäsenet katsoivat, että minun ei tarvitse tehdä maastossa ruokaa. Noh hyvä niin. Totuus taas saattaa olla ihan toinen keliakiaruokalistoineen, mutta siitä tuonnempana. Joku varasuunnitelma minulla ainakin yhden ruokailun osalta pitää olla joka tapauksessa. Heh, taidan kuivata kaalia ja sipulia. Niistähän tulee mainio soppa!

Iltapäivän mietelause: "Nuuksioseura on valinnut Nuuksion ötökäksi Vanamon".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti