maanantai 18. syyskuuta 2017

18.9.
Maanantai

Aamupäivän puhumisesta vastasi Pade. Jonekin sai aina väliin tuikattua jotain. Mutta siis Pade haasteli laskutuspropagandaa, Vaude- propagandaa ja sitten sitä varmaa aihetta, jolla saa jopa opaskurssin hiljaiseksi: Näyttökoeasiaa. Mutta ennen sitä kerrattiin seuraavien kolmen viikon ohjelma, missä kohdalleni osuu heti torstaina ensimmäinen näyttö. Yritin olla oikein keskittynyt, että onnistuisin tekemään edes jotakin oikein näytön hallinnollisiin papereihin Paden pikakelauksen opeilla.
Tällä viikolla siis EA1 loppuun, näytön valmistelua, sauvakävelyohjausta, näyttö ja MATUPA. Ensi viikolla kaksi päivää yrttimummoa ja loppuviikko retkeilyä, erätaitoja, suunnistusta ja seuraavan viikon Nuuksion suunnittelua luokassa sekä 29.9. klo. 9.00 ensimmäinen tentti Sienet, käävät ja jäkälät. Nuuksion retki on siis koko sitä seuraavan viikon alkaen Haltian esittelyllä.

Siitä Paden saarnasta näytön hallinnollisista papereista sen verran, että päähän jäi tällä ensimmäisellä kerralla seuraavaa:
1. Tutkintosuunnitelma ja ammattitaidon arviointi
Substanssiosaaminen, välineiden ja varusteiden hallinta, turvallisuus, suunnittelu/asiakkaan tarve, opastus/asiakaspalvelu/kestävän kehityksen huomioiminen, tapahtuman tuottaminen ja kustannusten muuttaminen saataviksi hyvällä katteella sekä oma arviointi toiminnasta eli itsearviointilomake. Kohdallani 3.7:n kyseessä ollessa tämä on melko selvää ja rutiinia.

2. Tuotekuvaus / Tuotekortti
Tuotteen nimi/myyntiesite ja kuvaus tuotteesta myyntiargumentteineen=hissipuhe. Kesto, toteutusaika sää- ja vuodenaikavarauksineen, kieli/kielet, vaativuustaso, asiakkaan varusteet ja välineet, hinbta per hlö/ryhmä minimeineen ja maksimeineen, mitä hintaan sisältyy ja lisäpalveluiden mahdollisuus, peruutus- ja maksuehdot sekä myyjän nimi ja yhteystiedot.
Katson, että kyse on asiakassopimuksesta. Ei pitäisi olla liian vaikeata tämäkään kun noita tarjouksia, esisopimuksia, sopimuksia ja tilausvahvistuksia on tullut joskus jo tehtyä.

3. Tuotteen toteuttamissuunnitelma
4. Turvallisuus- ja pelastautumissuunnitelma
5. Riskianalyysi
6. Hinnoittelu
Että on siinä asiaa. Onneksi Jone jakoi sähköpostiin kaikki paperit, että pääsee niitä vielä tutkiskelemaan illan mittaan.

Iltapäivällä Paula kertoi EA1:n puitteissa sairauksista ja niissä auttamisesta. Luokassa harjoiteltiin vierasesineen poistoa kaverin kanssa. Olisin voinut ottaa tästä harjoituksesta kuvan, kun Mari ja Timo tätä harjoittelivat, mutta ehkä on parempi että en ottanut. Olihan se aika kaksimielistä puuhaa Timo takana ja Mari... no niin. En siis ottanut siitä kuvaa.
Sitävastoin sain napattua ulkoa kuvan, kun opeteltiin elvyttämistä perinteisellä menetelmällä ja Deffalla.
Tämän lisäksi iltapäivästä jäi mieleen että punainenristi.fi/ensiapuohjeet, hengityksen-, verenkierron- ja tajunnan häiriöt, melko tukevat ja rivakkaat otteet ja tietenkin Sirisiriä kaupasta EA- laukkuun. Ja nyt perehtymään 3.7:n hallinnolliseen puoleen.

Päivän mietelause: "Minä kuulemma puhun liikaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti