torstai 28. syyskuuta 2017

28.9.
Torstai

Suunnistusharjootuksia aamusta.
Ensin mitattiin jokaisen askelparien määrä sadalle metrille, että olisi helpompi arvioida etäisyyksiä maastossa. Unohdettua kansanperinnettä, mikä auttaa huomattavasti perille löytämistä. Varsinkin kun sen yhdistää tarkkaan kompassisuuntaan, maaston lukuun vrt. kartta ja kiintopisteiden hyväksikäyttöön. Niin se vaan on heleppoa tämä suunnistaminen. Näin siis Keijon ja Jonen opeilla rantaan, missä puoliluokka oli valmistanut meille erälounaan. Kiitos siitä, kyllä maistui.

Iltapäivällä henkilökohtainen viiden rastin rata. Kolme ensimmäistä suoraan polkuja ja kompassisuuntaa käyttäen. Nelosella karkea suuntavirhe, mistä seurasi 45 minuutin rastiharhailu. Löytyi, mutta heti sen jälkeen kompuroin kivikossa säären avohaavalle ja vasemman nilkan muljuun. Oli pakko istua mättäällä muutama hetki kylmä sammal nilkalla turvotuksen estämiseksi. Noh, viitonen taas suoralla kompassisuunnalla ja Opistolle.

Väsättiin Nuuksion ennakot valmiiksi ja lähetin ne Jonen sähköpostiin.

Kävin vielä noutamassa iltatähden Klaukkalasta, tein meille ruokaa ja sitten aloin kuivaamaan lupaamiani kasviksi huomiseksi/Nuuksion raaka- aineiksi. Vielä pitäisi kerrata sieniä huomisaamuksi tentin läpimenon toivossa.

Päivän mietelause taas kerran: "Rastien kiertäminen kestää tunnin jos mänöö kun tikka pönttöhön".

P.S. tänään taas tällainen kuvaton päivä. Heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti