sunnuntai 3. syyskuuta 2017

24.8.
Torstai




















Tähän minun ei tarvinnut osallistua lainkaan. Kiitos kaikki, jotka kärsivällisesti opettivat asian saloja minulle kesän aikana!

Jone kipeenä opettamassa. Hyi hyi, huonoa esimerkkiä.

Aamulla jaettiin ryhmät kajakki- ja inkkarimelontaa varten. Tämäkin tehtävä vastuutettiin opiskelijalle. Eli nyt viimeistään voi heittää kaivoon sen illuusion, että voisi vain istua alas ja tehdä niin kuin opettaja käskee. Ei kuulemma olla enää peruskoulussa, vaikka hetkittäin tuntuu siltä uusien asioiden ja näkökulmien rämeikössä. Lyöttäydyin Timon kimppakyytiin Selistä Vuosaareen ja takaisin kaksi kertaa, mikä tekee minut onnelliseksi. Pitää vain hankkiutua paikkaan x ja siitä eteenpäin joku muu kantaa vastuun.

Kuunneltiin Jonen saarnaa näyttökokeista lounaaseen asti. Onhan se hyvä jo näin varhaisessa vaiheessa valmistaa meitä niihin. Tuntuu siltä, että röllit ja peikot asian ympärillä saavat arvoisensa pelkokertoimen, kun niistä puhutaan. Eli ei pelkoa eikä kerrointa vaan ensin opetetaan, sitten vasta vaaditaan.

Jossain välissä apuope Pietu vielä kertoi meille m2 asuntosäätiön asiakascasesta yhtä sun toista. Siitä osiosta ei jäänyt minun nuppiini juuri mitään.

Lounaan jälkeen parityöskentelynä rakennettiin 10 min. viestikilpailuja, jotka sitten vedettiin porukalle. Paljon hyviä ideoita, vielä enemmän hyviä vinkkejä ja palautta.
Nyt me kaikki muistamme että ensin pitää esitellä itsensä ja mahdolliset vaaratekijät kisassa. Ja että miten olemme varustautuneet ehkä tapahtuviin hazarditilanteisiin. Ja mitkä tulityökortit meillä kaikilla on. Ja mitä niitä nyt kaikkia onkaan. Ja rehellinen kannattaa olla tässäkin asiakaskohtaamisessa. Hyvä Pade!

Päivän mietelause: ”Kun puhut ryhmälle ulkona, niin pidä tuuli ja auringonpaiste naamallasi.”

P.S.
Juice sanoitti saman aikoinaan näin:
Ilo irti ja hymyä huuleen,
vaikka virtsaatkin vastatuuleen.
Do the Stönö, do the Stöne, everybody do the Stönö.

Ai niin ja tämä vielä piti muistaa sanoa:
Ennen kuin kysyt ohjaajalta mitään, niin kysy itseltäsi nämä kolme kysymystä.
1.     Olenko juonut vettä tarpeeksi?
2.     Olenko katsonut karttaa?
Miten itse ratkaisisin tämän asian?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti